CHAHARIJE / Tomáš Vůjtek – Janusz Klimsza

Komorní scéna Aréna (Ostrava)

V Chachariji – volném pokračování zdařilé inscenace Brenpartija – Janusz Klimsza a Tomáš Vůjtek ztvárňují osudy svébytných ostravských pábitelů – smyšlených i historických postav napříč společenským spektrem, jejichž příběhy prožívané během jednoho jarního dne roku 1932 se v závěru překvapivě protnou... Hra vychází ze skutečných dobových událostí, se kterými si hravě fabulačně pohrává.

režie Janusz Klimsza | dramaturgie Tomáš Vůjtek | scéna akostýmy Marta Roszkopfová | hudba Vladislav Georgiev

hrají Tereza Cisovská (Mariana),Tomáš Hába j.h. (Josefek), Dana Fialková j. h. (Majdalena), Šimon Krupa (Kubitshek), Ondřej Malý j. h. (Číšník), Petr Panzenberger (Švenda), Jan Chudý (Kaňa), Vojtěch Lipina (Kořínek), Josef Kaluža (Ferda Prokop), Pavel Cisovský j. h. (Panaček), Michal Čapka (Valenta), Vladislav Georgiev (Hlavatý), Marek Cisovský (Silberstein), Alena Sasínová-Polarczyk (Sára), ZuzanaTruplová (Cikáně), Petr Pěnkava j. h. (Radní, Razov)

premiéra: 24. 3. 2018
délka: 150 min.

Klimszův a Vůjtkův literární scénář o Chachariji je něčím jako hrabalovským pábením na ostravský způsob. A ze všeho nejvíc má hra blízko k Hrabalovým textům z knihy Morytáty a legendy, Chacharije je totiž podobnou bytostně silnou montáží reálného života s autorskou imaginací. Ivan Motýl, Ostravan.cz, 25. 3. 2018

replik breitling replik rolex