CEZARY JDE NA VOJNU / Cezary Tomaszewski

Komuna Varšava (Polsko)

Neotřelá, svěží inscenace Cezary jde na vojnu vychází z osobních zkušeností talentovaného polského performera, choreografa a divadelního režiséra Cezary Tomaszewského. Jedná se o druhou část třídílného cyklu s názvem „před válkou / válka / po válce“, k němuž provokujícího tvůrce inspiroval výrazný návrat nacionálně militantní rétoriky a falešného vlastenectví do Polska posledních let. V osobitě pojaté inscenaci, zábavně propojující prvky grotesky, revue, kabaretu, performance a dokonce i opery, Tomaszewski popisuje své zážitky s vojenskou odvodovou komisí, která ho neuznala za vhodného kandidáta určeného pro tu nejmužnější službu vlasti. Prostřednictvím výpovědí svých čtyř alter eg v podání sympatických herců divadla Komuna Varšava a za živého klavírního doprovodu proslulých melodií vztahujících se k válce (např. Šostakovičova Leningradská symfonie) Tomaszewski ironicky demaskuje totalitární charakter patriarchální polské společnosti, která upřednostňuje lásku k národu před láskou k člověku.

režie Cezary Tomaszewski | scénář Justyna Wąsik | dramaturgie Klaudia Hartung-Wójciak | kostýmy Bracia (Agnieszka Klepacka, Maciej Chorąży) | hudba C. Debussy,G. F. Händel, S. Moniuszko, D. Šostakovič

hrají Michał Dembiński, Weronika Krówka, OskarMalinowski, Bartosz Ostrowski, Łukasz Stawarczyk

premiéra: 8. 7. 2017

délka: 60 min.

Představení bude opatřeno českými titulky.

Prosíme diváky, aby se na místo konání představení dostavili ideálně 30 minut před začátkem představení - do sálu se bude procházet rozlehlou budovou v pravidelných intervalech po skupinkách.

replik breitling replik rolex