ZLÝ JELEN / V. K. Klicpera

Stará aréna (Ostrava)

režie Pavel Gejguš | dramaturgie Petr Sedláček | kostýmy  Lucie Halgašová | hudba Jakub Novák, Matěj Šíma, Pedro Dvořáček, Hana Františáková a Jakub Freywald | light design Jana Helebrandová

hrají Petr Sedláček (Vítek), Ondřej Malý / Filip Březina (Ivan), Eliška Adamovská / Andrea Berecková (Ivana), Ondřej Beseda (Myslibor), Jan Chudý / Jiří Krupica (Barnabáš), Anna Polcrová (Růžena), Jan Lefner (Prokop a Jaromír), Jonáš Moravec, Radek Slaný (Dřevaři Mrhák a Zapotil)

premiéra 25. 10. 2015

Inscenace frašky Václava Klimenta Klicpery Zlý jelen, kterou režisér Pavel Gejguš nejprve nastudoval pro letní venkovní provedení v ostravských Komenského sadech, byla pro velký divácký úspěch upravena do komorní verze s menším počtem postav a pod názvem Zlý jelen v domě přenesena do Staré arény. Mladý ostravský soubor složený z talentovaných herců představuje klasický text jako svižnou detektivní komedii pojednávající o hledání pytláka, o úplatcích a také samozřejmě o lásce. Nicméně pátrání po domnělém viníkovi, který na začátku zastřelil „zlého jelena“, nevyústí jen v radostné veselí a přípravu na dvě svatby, ale přináší i závažnější zamyšlení např. na téma korupce. To vše za doprovodu živé kapely.

Představení je v rámci festivalu Dream Factory přeneseno do prostor Dolu Hlubina.

délka představení: 90 minut

replik breitling replik rolex