NĚCO ZA NĚCO / William Shakespeare

Komorní scéna Aréna

režie Ivan Krejčí | překlad Martin Hilský | dramaturgie Tomáš Vůjtek | scéna Milan David | kostýmy Marta Roszkopfová | hudba Nikos Engonidis


hrají Štěpán Kozub (Kníže vídeňský Vincentio), Marek Cisovský (Angelo, jeho náměstek), Pavel Cisovský j.h. (Escalus, starý šlechtic), Josef Kaluža (Lucio, výstřední hejsek), Albert Čuba (Claudio, mladý šlechtic), Vladislav Georgiev (Žalářník), Michal Čapka (Loket, strážník), Petr Panzenberger (Pěnička, pošetilý pán, Vokejhák, kat), Šimon Krupa (Barnardin, vězeň českého původu, Petr, mnich), Přemysl Bureš j. h. (Pompejus, klaun), Pavla Dostálová (Isabela, sestra Claudia), Tereza Cisovská (Mariana, zasnoubená s Angelem), Zuzana Truplová (Julie, Claudiová milá), Alena Sasínová-Polarczyk (Kuplířka, madam Prošoupaná)


premiéra 31. 10. 2015


Ve středověké Vídni se láme právo a korupce jen kvete. Vídeňský kníže Vincentio mnohé z těchto zločinů přehlížel a odpouštěl, a proto pod záminkou neodbytné diplomatické cesty předá vládu nad městem přísnému soudci Angelovi. Sám však nikam neodjede a v mnišském převleku sleduje Angelovo počínání. Ten se velmi brzy promění v nestoudného pokrytce, který sobecky zneužívá svěřenou moc... Nestárnoucí a stále aktuální Shakespearova komedie v precizní režii uměleckého šéfa „Divadla roku 2015“ Ivana Krejčího, který s lehkostí, humorem i notnou dávkou ponaučení vykresluje svět, v němž nikdo není čistý a už vůbec ne dokonalý.

délka představení: 160 minut

replik breitling replik rolex