DEN BEZ RUSÁKA / Dorota Masłowska

Divadlo X10 (Praha)

Divadelní adaptace výjimečného kontroverzního románu „Červená a bílá“ uznávané polské autorky. Sonda do nitra mladého člověka, který ve světě bez hodnot jen těžko hledá hodnotu sebe sama. Generační výpověď o dnešních mladých lidech, zbavených hodnot, tápajících v bludišti laciných drog, konzumního světa, sexuálních dobrodružství, hospodské nudy a nicnedělání. 

"Nata Zevlová je dneska nasraná, protože na celym městě neni perník. Ala studuje ekonomii, má ráda dobrý film, neposlouchá žádný hudební styl, ráda by poznala slušného chlapce bez závislosti ve věku od dvaceti pěti do třiceti let za účelem vážného, kultivovaného vztahu. Arleta tady z toho má doslova stíhu, takovou stíhu, že o tom tady píše knížku. Zejtra bude na městě probíhat Den Bez Rusáka, takovej fesťák. A než se rozkoukaj, než jim docvakne, že tohle to je teda konec všeho dobrýho, přísun vzduchu je vypnutej a šlus, konec, neni počasí, je černý počasí."

autor Dorota Masłowska / překlad Barbora Gregorová / dramatizace Matěj Samec / režie Ewa Zembok / dramaturgie Matěj Samec a Lenka Kolihová Havlíková / výprava Jana Hauskrechtová

hrají BioMasha, Anna Císařovská, Eva Josefíková, Lída Němečková, Týna Průchová a Jakub Gottwald

délka představení: 100 minut (bez přestávky)

replik breitling replik rolex